Kiška se švestkovou omáčkouIngredience
PostupKližku očistěte od tuhých blan, osolte a opepřete. Na pánvi opečte špek na kostky, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Mrkev, petržel a šalotku nakrájejte na kolečka, švestky a bůček na kostičky, dejte do pekáče spolu s kořením (kromě badyánu). Přidejte maso se špekem. Pečte přikryté při 150–170 °C asi 3 hodiny, maso během pečení obracejte. Výpek a zeleninu rozmixujte, přidejte víno a badyán, povařte 30 minut. Servírujte se špeclí, knedlíkem nebo bagetou.
Hovězí roštěná, bramborové rösti s lanýžem, jazyk, marinovaný celer, brokolice s čirokem, hovězí glazéIngredience
PostupBrambory nastrouháme, přidáme lanýž, solamyl a sůl, zapečeme v páře 40 min nebo při 90 °C. Celer naložíme v octovém rozvaru. Roštěnou osolíme a opepříme, dáme do folie na 50 °C na 40 min. Pak krátce orestujeme s máslem. Jazyk nakrájíme na drobné kostičky. Brokolici blanšírujeme, špenát s petrželí promícháme s citronovou šťávou. Vývar svaříme s máslem na glazé. Čirok krátce osmahneme. Servírujeme s rösti, jazykem s čirokem, brokolicí, celerem a roštěnou zakápnutou glazé. Dobrou chuť přejí Kluci v akci – www.klucivakci.cz
Trhané hovězí masoSuroviny na přípravu masa
Suroviny na servírování
PostupMaso osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Potřeme směsí z protlaku, koření, limetky, worchesteru a cukru. Na alobal dáme cibuli a česnek, položíme maso, pevně zabalíme. Pečeme při 150 °C nebo v pomalém hrnci cca 4,5 hodiny. Maso natrháme vidličkami na vlákna, výpek zredukujeme nebo rozmixujeme na omáčku. Podáváme v tortille nebo bagetě se zeleninou a sýrem. |
